Behandeling

De toegangspoorten van Debo Hout worden gemaakt van de allerbeste kwaliteit Slavonisch eiken, bij de specialisten bekend als de allerbeste eikensoort die in Europa voorkomt. Het hout komt uit door de overheid beheerde bossen wat een goede herkomst garandeert. Het hout wordt met veel aandacht gedroogd om scheuren en kromtrekken te voorkomen. De houten poorten worden onbehandeld geleverd. In principe kunnen de poorten onbehandeld blijven, maar desgewenst kunt u de poorten oliën of beitsen.

Wat maakt Slavonisch eiken zo bijzonder? 

Door de optimale klimaatomstandigheden, zoals de grondwaterstand, de hoeveelheid wind, de samenstelling van de grond en de gunstige ligging boven de zeespiegel, groeien de bomen langzaam en gelijkmatig. Daarvoor ontstaat hout van superieure kwaliteit, met fraaie tekening en structuur, karakteristieke glanzende 'spiegels' (veroorzaakt door de brede stralen), rechte draad en nerf, een egale (geelbruine tot donkerbruine) tint met een warme uitstraling! Dit buitengewoon duurzame hout is gemakkelijk te bewerken en is goed bestand tegen werking (krimp en uitzetting) en wisselende luchtvochtigheid, waardoor er geen scheuren en andere onregelmatigheden ontstaan. De samenstelling van het hout is tevens in hoge mate slijtage bestendig. Dus, absolute topkwaliteit!

Mocht u de poorten toch willen behandelen dan adviseren wij de volgende producten. 

Home


Biopin Bootolie

Biopin Bootolie is voortgekomen uit een traditionele Scandinavische houtbehandelingsmethode en bevat een speciale zeer weersbestendige verkoking met veel houtolie (ofwel tungolie) en lijnolie. De olie is extreem zeewaterbestendig en blijvend elastisch. Biopin Bootolie heeft verder een uitstekend indring- en hechtvermogen en een zeer goede UV-bestendigheid. Hoogglanzend.

Toepassingsgebied
Voor laagvormende en hoogglanzende afwerking van bootromp, kajuitopbouw, masten, etc. Tevens geschikt ter impregnering van het houtdek en trappen. Indien op deze oppervlakken een slijtvaste hoogglans afwerking gewenst is, dan Biopin Bootlak gebruiken. Daarnaast is Biopin Bootolie geschikt als grondlaag op sterk zuigende ondergronden voorafgaand aan de afwerking met Biopin Bootlak.


Biopin Bootlak

Biopin Bootlak is een traditionele lak op basis van houtolie (tungolie) met een uitstekende vloeiing en blijvende elasticiteit geschikt voor toepassingen waaraan zeer hoge eisen worden gesteld. De Bootlak is geheel zeewaterbestendig en extreem slijtvast. Biopin Bootlak wordt verder gekenmerkt door een goed indring- en hechtvermogen en een goede UV-bestendigheid. Hoogglanzend.

Toepassingsgebied
Voor hoogglanzende afwerking van hout binnen en buiten. Bijzonder geschikt voor toepassing op boten en jachten, zoals bootromp, kajuitopbouw, masten, etc., maar ook voor tuinmeubelen en hout in vochtige ruimten.


Woodprotect


U kunt uw poort ook verduurzamen met Woodprotect. Deze behandeling is 100% transparant en hiermee brengt u als het ware een onzichtbare coating aan op de poort (op basis van nanotechnologie). Dit zonder dat het karakter en de uitstraling van het eiken wordt veranderd.

Woodprotect is speciaal ontwikkeld voor het vuil-, vet-, olie- en waterafstotend maken van diverse houten ondergronden, zoals: parket, meubels, panelen gemaakt van elk type onbehandeld hout. Vervuilingen trekken niet meer in de ondergrond en kunnen met een neutrale of licht alkalische reiniger worden weggenomen. Altijd met water naspoelen.

Technische gegevens: 

Kleur: Transparant
Reuk: nihil
Type: Een combinatie van nano partikels silanen en additieven.
Brandbaar: Onbrandbaar
PH: Neutraal
Samenstelling: Oplosbaar in water
Afbreekbaarheid: Biologisch optimaal
Verbruikshoeveelheid: 50-150 ml per m2


Bijzondere voordelen:

Woodprotect is een duurzaam hout veredelingsproduct, gebaseerd op nanotechnologie en mag zodoende bestempeld worden als een kwalitatief hoogwaardige slijtvaste coating. Woodprotect is een ademende coating welke jarenlang meegaat.

  • Woodprotect geeft geen visuele verandering t.o.v. het origineel.
  • Woodprotect vernet zich capilair en geeft een maximale laagdikte van 3 mu.
  • Woodprotect geeft geen verandering aan kleur en anti-slip eigenschappen.
  • Product is op waterbasis en kan indien nodig zelfs op natte ondergrond worden gebruikt.

Brochure downloaden

U kunt onze brochure downloaden als PDF document.

Download (PDF 4.3Mb)

Brochure aanvragen

naam: 
adres: 
postcode:  
plaats: 
telefoon: 
email: